A hősgyár – III. rész

Hírek

A FÜGGETLEN SZÍNHÁZ MAGYARORSZÁG EBBEN AZ ÉVBEN ÜNNEPLI 15. SZÜLETÉSNAPJÁT. AZ ÉVFORDULÓ ALKALMÁBÓL MEGOSZTJUK VELETEK A TÁRSULAT LÉTREJÖTTÉNEK TÖRTÉNETÉT. EL IS ÉRKEZTÜNK A harmadik RÉSZIG. TARTSATOK VELÜNK HÉTRŐL HÉTRE ÉS ISMERJÉTEK MEG A HŐSGYÁR SZÜLETÉSÉNEK MESÉJÉT.

Vihar előtt

Teltek-múltak a hónapok. A gyárban folyt a termelés, a történetek láthatóak voltak reggel, délután, este, ahogy igény volt rájuk. Egyre gyakrabban hívták a hősöket külföldre, ahol nagy sikerrel szerepeltek, ilyenkor egy picit elhitték, hogy aznap este ők valódi sztárok. A gyárban megjelentek vájtszemű meg vájtfülű emberek, akik a történetekből színházi filmeket készítettek. A filmeket bemutatták a mozikban és a hősök, meg a gyártók gyakran voltak hivatalosak mindenféle ceremóniákra, ahol méltatták őket.

A hősök alig tudtak végigmenni úgy egy aluljárón, hogy ne szólították volna meg őket:

“Jujj, láttalak tegnap este! Fantasztikus voltál! Azóta veled álmodom! Gratulálok!”

“Én meg az Oscar-díjas tekinteteddel ébredtem ma reggel! Köszönöm!”

 

A gyár kitelepült az utcára. Az emberek gyakran megválnak feleslegesnek hitt dolgaiktól és ezeket a tárgyakat kihajítják az utcára. Ilyenkor az emberek kacagtak, mert könnyebb lett a lelkük, hiszen nem nyomasztotta őket többé otthonaikban lepusztult tárgyaik látványa, közben meg bosszankodtak is, mert az utcán alig tudtak közlekedni saját kihajított lomjaiktól.

Ilyenkor a gyártók és a hősök rárepültek egy-egy lomkupacra és mindenféle műalkotást készítettek belőlük, amelyek elkészültét jó hangosan meg is ünnepelték. Az alkotás és az ünnepség egyaránt az utcára csődítette az embereket, akik a hősök közé kerülve anélkül, hogy tudták volna, maguk is hőssé váltak. A hősök ellepték az utcákat, alkotásaikkal mosolyt csaltak az emberek arcára, akik ez után már nem bosszankodtak amiatt, hogy nem lehet közlekedni.

Ilyenkor a kukásautó nem lomokat, hanem műalkotásokat vitt a szemétdombra.

 

Egyszer egy északi ország nagy ceremóniát szervezett, mert a mi történetgyárunk bemutatta az ő nemzeti történetüket Günterről és ez különösképpen tetszett nekik. Volt ott minden. Norvég halleves, rénszarvas pörkölt, vokalista lányok adták a koncertet, kismama polgármester méltatta őket a nyakában akkora medállal, mint egy nagyváros.

Hazajöttek jó sok pénzzel, bővült a gyár, jelentkeztek bele fiatal és lelkes hősök.

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK…