Roma Hősök kiállítás

Roma Hősök kiállítás

Egyedülálló kiállításunk a roma színházak, alkotók és drámai karakterek sokszínű történeteit, nézőpontjait és figuráit mutatja be.

Kiállításunk részét képezik portréfotók alkotókról és az általuk megformált drámai karakterekről Írországtól Bulgáriáig, Spanyolországtól Romániáig. Rövid idézeteken, videóinterjúkon és színdarabrészletekről készült felvételeken keresztül ismerhetjük meg a cigány színházi alkotók, színészek és az általuk bemutatott karakterek nézőpontjait, történeteit, értékeit és kihívásait. A kiállítás megmutatja, hogy az európai roma színház pont olyan sokszínű, mint maga a cigányság.

A Független Színház célja, hogy láthatóságot biztosítson a roma színház alig ismert értékeinek, az európai roma közösségek kihívásainak, amelyek a roma közösségek tagjainak és a többség számára egyaránt példaként szolgálhatnak. A kiállítás anyagai a 2017-ben és 2018-ban megrendezett Roma Hősök Fesztiválon – a világ egyetlen nemzetközi roma színházi találkozóján – jöttek létre.

 

Roma Hősök kiállításunkat eddig több helyszínen is kiállítottuk:
• Rákóczi téri csarnok, Budapest
• Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Intézet, Budapest
• Ördögkatlan Fesztivál, Kisharsány
• Central European University, Budapest
• Szlovákia

 

Amennyiben érdeklődik vándor kiállításunk iránt és szeretné, hogy Önhöz is eljuttassuk jelentkezzen az info@independenttheater.hu e-mail címen.